In den beginne schiep God den hemel en de aarde.
U bevindt zich hier: Home > Jeugdwerk > Vakantie Bijbelweek
Vakantie Bijbelweek

Jaarlijks wordt er vanuit onze gemeente een Vakantie Bijbelweek (VBW) georganiseerd voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Rouveen, Staphorst en omstreken. Ook vakantiegangers zijn van harte welkom! De VBW wordt elk jaar georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie. In de herfstvakantie wordt er een terugkomavond georganiseerd.

Doel van de Vakantie Bijbelweek:

Het doel van de Vakantie Bijbelweek is om kinderen drie gezellige dagen te geven waarin ze in aanraking komen met het Evangelie. Alle onderdelen, zoals zingen, poppenkast, Bijbelverhaal vertellen, sketch, spelletjes doen en creatief bezig zijn, zijn er op gericht iets van de liefde van Jezus Christus door te geven.

Aan de hand van een thema wordt er 3 dagen lang van alles georganiseerd voor de kinderen. Op de ochtenden van 9.30 uur tot 12.00 uur zijn de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar welkom en 's avonds van 18.45 uur tot 21.00 uur de kinderen van 8 t/m 12 jaar. De Vakantie Bijbelweek wordt gehouden in het dienstgebouw, Oude Rijksweg 450 in Rouveen.

Alle kinderen zijn welkom, zowel niet-kerkelijk als kerkelijk. Van harte welkom!

Geef je op als medewerker voor de VBW!

Om de VBW te organiseren hebben we jaarlijks ongeveer 150 medewerkers nodig. Er is een stuurgroep (VBW-team) die ruim van te voren begint met de voorbereidingen en met het inschakelen van al deze medewerkers. Vind je het leuk om in een gezellige sfeer, actief met kinderen bezig te zijn, geef je dan op als medewerker voor de VBW! Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘medewerkers’. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die mailen naar vbw-rouveen@hotmail.com.

Thema 2018:

Het thema in 2018 is: 'Zoek het uit'. Tijdens de VBW gaan we op zoek naar informatie over Jezus, want christenen hebben het altijd over Hem. Maar waar woont Hij bijvoorbeeld? En wat doet Hij? Wat weet je over Hem? We willen aan de hand van Bijbelverhalen van alles uitzoeken over Jezus.

De kinderen ontdekken tijdens deze VBW dat Jezus leeft en in de Hemel woont. Hij zoekt ons op en wil ons redden. Hij heeft de macht om ons te geven wat we nodig hebben. Hij vergeeft en geneest en geeft ons zo de kans om steeds opnieuw te beginnen.

U bent de Christus, de Zoon van de levende God.

Mattheüs 16:16b (HSV)

Hartelijke groet,