En Hij zeide tot hen: Volgt Mij na, en Ik zal u vissers der mensen maken.
Bron: Het Evangelie van Matthèüs 4:19
U bevindt zich hier: Home > Jeugdwerk > Vakantie Bijbelweek
Vakantie Bijbelweek

Jaarlijks wordt er vanuit onze gemeente een VBW, Vakantie Bijbelweek, georganiseerd voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Rouveen en omstreken. Ook vakantiegangers zijn van harte welkom! De VBW wordt elk jaar georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie, die geldt voor de basisscholen. In 2017 is dat op 25, 26 en 27 juli. In de herfstvakantie wordt er een terugkomavond georganiseerd.

Algemene informatie over de Vakantie Bijbelweek:

Het doel van de Vakantie Bijbelweek is om kinderen drie gezellige dagen te geven waarin ze in aanraking komen met het Evangelie. Alle onderdelen, zoals zingen, poppenkast, Bijbelverhaal vertellen, sketch, spelletjes doen en creatief bezig zijn, zijn er op gericht iets van de liefde van Jezus Christus door te geven.

Aan de hand van een thema wordt er 3 dagen lang van alles georganiseerd voor de kinderen. Op de ochtenden van 9.30 uur tot 12.00 uur zijn de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar welkom en 's avonds van 18.45 uur tot 21.00 uur de kinderen van 9 t/m 12 jaar. Het thema in 2017 is '(T)op Survival'. Tijdens de VBW gaan we met elkaar op survival. De kinderen horen tijdens deze VBW-survival dat Jezus onze gids wil zijn. Het is goed als ons kompas altijd op Hem gericht staat. Als we verdwalen of het gaat fout, dan mogen we weten dat Gods ons zal redden. Ook ontdekken we een routekaart voor ons leven, namelijk de Bijbel.

Ons leven is de meest uitdagende survival die we maken. Met Jezus en in Zijn kracht met zijn toekomst voor ogen wordt het een top-survival! Het doel is: de kinderen ontdekken tijdens deze VBW dat Jezus hun gids is op de tocht door het leven. Hij geeft richting, leert je hoe je moet leven, redt van de zonde, en geeft zicht op een nieuwe toekomst.

Alle kinderen zijn welkom, zowel niet-kerkelijk als kerkelijk. Van harte welkom!

De Vakantie Bijbelweek wordt gehouden in het dienstgebouw, Oude Rijksweg 450 in Rouveen.

Om deze jaarlijkse happening te organiseren hebben we jaarlijks ongeveer 150 medewerkers nodig. Er is een stuurgroep (VBW-team) die ruim van te voren begint met de voorbereidingen en met het inschakelen van al deze medewerkers. Lijkt het u ook wat om volgend jaar te helpen, kijk dan onder het kopje 'medewerkers' voor meer informatie. Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar: vbw-rouveen@hotmail.com

Hartelijke groet,
Het VBW-team